Europees duurzaam productieplatform Manufy opent haar deuren voor kledingmerken

Manufy, een volledig Europese marktplaats voor duurzame kledingproductie opent vandaag haar deuren voor kledingmerken. Het platform laat kledingmerken en producenten elkaar op gemakkelijke wijze vinden en in contact komen. “We willen een soort Airbnb voor productie van duurzame kleding worden,” zegt mede-oprichter Michiel Dicker.
21-12-2020
Michiel Dicker
Europees duurzaam productieplatform Manufy opent haar deuren voor kledingmerken

Europese Alibaba

Online marktplaatsen waar kopers en producenten elkaar kunnen vinden bestaan al langer: kijk bijvoorbeeld naar Alibaba. Maar Manufy wil het anders doen. “Ons platform is alleen open voor Europese producenten,” zegt Dicker. “We focussen ons heel erg op het near-shoren van producten die op duurzame wijze vervaardigd zijn.” Het platform heeft op dit moment een database van bijna 18.000 producenten en is nu bezig om Manufy bij merken bekend te maken. “Onze sourcing partners staan te springen om aan de slag te gaan.” 

Quotation request

Merken kunnen op verschillende manieren in contact komen met de producenten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om direct een-op-een in gesprek te raken door een berichtje te sturen. Een efficiëntere manier is de Quotation Request. “Hier kan je specificeren wat je precies nodig hebt, hoeveel stuks je wil, waar het van gemaakt moet worden en wat het mag kosten,” vertelt Dicker. Manufacturers kunnen vervolgens op jouw aanvraag bieden. “Op deze manier lopen merken altijd met de beste deal weg!”

Corona

“Lokale productie is steeds belangrijker aan het worden,” zegt Dicker, “de huidige pandemie heeft dat in een stroomversnelling gebracht.” De corona crisis raakt Europese producenten hard: fabrieken die sluiten, verzendingen met vertraging en gecancelde beurzen maakt het moeilijk voor producenten om rendabel te blijven. “We hopen met ons platform meer business te creëren voor zowel de producenten als de merken,” aldus Dicker.


Over Manufy

Manufy is in 2020 gelanceerd nadat een groep Nederlandse ondernemers zag dat er een gebrek was aan online vertegenwoordiging van duurzame, Europese fabrikanten. Manufy wil merken en fabrikanten op een efficiënte, transparante en vooral duurzame manier met elkaar verbinden. Op dit moment heeft het platform meer dan 6000 actieve merken en 1200 actieve fabrikanten.